Vyvrcholením zářijových pivních sobot bude slavnostní otevření nového pivovaru v Moravském Krumlově v sobotu 30. září v 16 hodin.
Pivovar se nachází v areálu restaurace a hotelu Rokiten naproti krumlovskému koupališti. „Vaříme vlastní poctivé pivo KRUM z těch nejlepších moravských a českých sladů a chmelů. Správnou a plnou chuť našeho piva docilujeme použitím nejkvalitnějších surovin a neuspěchaného zrání,“ přibližuje pivomilec, gourmet a zakladatel pivovaru Radek Nedopil.
Proč právě KRUM?
Název KRUM pramení z historie tohoto místa. Původní německé „krumm“ (zakřivený) označovalo zakroucení říčky Rokytná, obtékající obloukem město a dostalo se tak i do jeho jména. Pivovar je vybaven moderní technologií, která se snoubí s tradičním poctivým rukodělným přístupem. Pivo vaří pánové Ondřej Cibulka a Radek Nedopil v jedné z historických budov bývalého cukrovaru na nádvoří hotelu Rokiten. Před budovou pivovaru se nachází terasa s posezením.
Poctivé pivo za akční cenu 25 Kč, venkovní grilování a prohlídka pivovaru
A co vás čeká? Příběh krumlovského piva povypráví zakladatel pivovaru KRUM Radek Nedopil společně se sládkem Ondřejem Cibulkou. Zájemci budou provedeni pivovarem. Nebude chybět hudební produkce, soutěže s pivní tématikou a také program pro děti. Na čepu budou všechna naše piva za zvýhodněnou cenu 25 Kč. Desetistupňové pivo KRUM napravující pověst všech pivních desítek v České i Slovenské republice, čtyřikrát chmelená jedenáctka vařená tradičně na dva rmuty, jakož i tmavá dvanáctka s nemalým poměrem žitného sladu.
Nový pivovar nemá ambici dělat pivo ve velkém. „Chceme vařit poctivé pivo pro lidi z Krumlova a okolí, chceme, aby lidé na něj rádi chodili, aby se při našem pivu setkávali a dobře bavili. A protože nás zajímá, co lidé chtějí a co jim chutná, připravujeme krátké dotazníky s cílem vařit naše pivo tak, jak si místní obyvatelé přejí a jak jim chutná,“ říká Radek Nedopil.
K dobrému pivu patří dobré jídlo. Těšit se můžete na venkovní grilování šéfkuchaře hotelu Rokiten Jakuba Melkuse.